Vendégeink sokszor kérdezik tőlünk, hogy milyen programlehetőségek vannak Levélen.

Most bemutatjuk az elsőt: Levéli horgásztó

Sokan nem is gondolnák, hogy ez az aprócska település milyen kincseket rejt. A Levéli horgásztó például egy igazi gyöngyszem, mely nem csak a horgászat szerelmeseinek kínál felejthetetlen élményeket, hanem a természetjáróknak és a családosoknak is.

A tó területe 1,6 hektár, átlagos vízmélysége pedig 2 méter.

Ez ideális mélység a horgászat szerelmeseinek, kapitális pontyok és amurok állnak itt a horgokra. A meder alja kavicsos, melyet egy vékony iszapréteg borít, ez ad otthont a vízi élővilágnak. A tó vízkészletét természetes úton, a csapadékból nyeri, így az évszakok változása befolyásolja a víz állapotát.

Minden horgász számára fontos információ, hogy a tóban nem csak pontyok és amurok, hanem süllők és keszegfélék is élnek. A horgászjegy ára naponta 3000 Ft/fő, melyet a helyi lottozóban lehet megvásárolni. A tó felszínén a vízi élővilág mellett a növény- és madárvilág is gazdag, ezáltal kiváló lehetőség nyílik a természetfotózásra vagy csak egy nyugodt sétára.

A környezet nem csak a természeti szépségeiről híres, hanem az infrastruktúráról is. A terület autóval körbejárható, és közvilágítással ellátott, így akár a késő esti órákban is biztonságosan élvezhetjük a szabad levegőn eltöltött időt. A helyszínen megtalálhatóak a modern kor igényeinek megfelelő létesítmények, mint például a kemence, szabadtéri konyha, WC, valamint több fedett kiülő is, melyek tökéletes helyszínei lehetnek egy sütögetésnek vagy egy baráti, családi összejövetelnek.

A gyermekes családok számára is ideális helyszínt biztosít a tó környéke, ahol nagy, jól felszerelt játszótér várja a kisebbeket. Így míg a felnőttek a horgászatban vagy a természetben való kikapcsolódásban merülnek el, addig a gyerekek sem fogják unatkozni.

Összességében a Levéli horgásztó és környéke kiváló választás lehet azoknak, akik szeretnének elszakadni a hétköznapi stressztől és egy kis időre visszatérni a természetbe. Legyen szó horgászatról, sétálásról vagy családi piknikezésről, itt mindenki megtalálhatja a számára tökéletes programot.

Vendégünk is kilátogattok az elektromos chopperünkkel.
Hotelünkben bérelhető a környék felfedezésére.